
Föreläsning
Ergonomi
För mig är det viktigt att inte bara föreläsa om ett ämne, mitt mål är att så många som möjligt ska lämna föreläsningen med flera "Aha!-upplevelser".
Oavsett om det är kontorsergonomi eller belastningsergonomi skall så många som möjligt förstå och vara motiverade att ändra sitt sätt att arbeta så att du som arbetsgivare redan efter en föreläsning får en förändring.
Med hjälp av teori kring muskellära, tydliga bilder, praktiska exempel som alla deltar i, har du som arbetsgivare gett dina medarbetare den kunskap och verktyg som behövs för att arbeta med låg risk för belastningsbesvär och skador.

Kontorsergonomi
Det är utmanade idag med den nya trenden vi ser med aktivitetsbaserade arbetsplatser, eller flex-platser där man inte längre har samma arbetsplats som dagen innan. Detta ställer högre krav på medarbetarna.
Tidigare kunde en ergonom komma och ställa in arbetsplatsen och sedan var det bra.
Nu skall medarbetaren ställa in stin arbetsplats dagligen och även i de flesta fall arbeta hemifrån och skapa bra förutsättningar hemma då de flesta arbetsgivare inte står för kontorsutrustning hemma.
Arbetsgivaren har nu en skyldighet att ge sina medarbetare kunskapen via utbildinngar att klara av dessa utmaningar.

Belastningsergonomi
Företag har olika förutsättningar och alla företag kan inte förväntas ha perfekta arbetsplatser. Med ergonomironder och utbildningar kan man göra mycket för att minska risken för överbelastningsskador vid belastande arbete.
​
Ge era medarbetare kunskapen om varför man får en "tennisarmbåge" vid monotont och upprepande arbete, eller ett diskbråck när man inte gjort något tungt lyft.

Träning påverkar omedelbart sömn
Viss grundläggande förståelse om hur muskler och kroppen fungerar vid statiskt och belastande arbete är nödvändigt för att hjälpa individer ändra hur de arbetar.
Detta ökar följsamheten att ändra sitt arbetssätt, använda hjälpmedel och lyfthjälpmedel.